Met een krachtig verhaal én zonder zenuwen

Moet jij regelmatig jouw ideeën of jouw voorstellen aan klanten of collega’s presenteren of bespreken in een vergadering? En gebeurt het weleens dat jouw toehoorders halverwege afhaken omdat het te lang duurt om je boodschap te vertellen of dat je geen verbinding met je publiek voelt? Heb je geen idee hoe je een sterk verhaal opbouwt? Heb je de neiging om je presentatie uit te typen en uit je hoofd te leren? En heb je daarnaast ook nog vaak last van zenuwen tijdens het presenteren? Dan is de online training ‘Presenteren met impact’ iets voor jou.

In het kort

In de online training ‘Presenteren met impact’ leer jij jouw klanten of collega’s boeien, overtuigen en inspireren met jouw verhaal. In tien verschillende modules leer je om een verhaal slim op te bouwen en krachtig over te brengen richting je publiek. Je leert presenteren op jouw eigen, onderscheidende manier, waardoor zenuwen een minder belangrijke rol gaan spelen. Het voordeel van deze online training is dat jij kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt én kunt rekenen op persoonlijke begeleiding gedurende het gehele programma.

Dit programma onderscheidt zich en is succesvol door de persoonlijke begeleiding gedurende het programma. Op elk stukje huiswerk dat je mailt krijg je feedback, op elke vraag krijg je uitgebreid antwoord, de trainers rusten pas als jij tevreden bent en een goede presentatie neerzet!

Voor wie?

Deze online training is voor iedereen die regelmatig voor een groep een presentatie geeft of tijdens een vergadering of bespreking ideeën of voorstellen moet presenteren.

Programma

Deze online training bestaat uit tien modules. Iedere module bestaat uit bewezen theorie, bestaand uit tekst en video, en één of meerdere opdrachten. Bij een aantal opdrachten ontvang je feedback van je persoonlijke coach uit het team van Parlante. Tijdens de training werk je vanuit je eigen leerdoelen aan de modules. Contact met je coach verloopt via mail en kan ook live via in de vorm van Skype- of FaceTime sessies. Kortom, een leuk en afwisselend programma. In de training werken we op directe wijze aan jouw eigen presentatie. Het programma ziet er als volgt uit:

Module 1: Thema en doelstellingen
De vorm van je presentatie volgt uit het thema en het doel van je presentatie: Vragen die je in deze module gaat beantwoorden zijn onder meer waarom je gaat presenteren, wat je gaat presenteren en wat je wilt bereiken met je presentatie. Zonder vooraf opgesteld doel geen resultaat.

Module 2: Doelgroep bepalen
De wijze van presenteren pas je aan aan je publiek. Het is van belang dat je je toehoorders kent en dat je je in hen verdiept. In deze module ga je je doelgroep, je publiek in kaart brengen.

Module 3: Kop van de presentatie
Nu het voorbereidende werk is verricht, werk je aan de kop van de presentatie. In deze module leer je hoe je direct de aandacht pakt.

Module 4: Romp van de presentatie
In deze module werk je jouw betoog uit.

Module 5: Staart van de presentatie
In de staart van je presentatie draait het om concretiseren en is alles gericht op de vervolgmogelijkheden.

Module 6: Storytelling
In deze module leer je de technieken van stortyelling en probeer je van je presentatie een echt verhaal te maken. Je leert op een leuke manier vertellen, met structuur en focus.

Module 7: De gouden vuistregels
Nu de inhoud vast staat, ga je aan de slag met je voordracht. Tijdens deze module krijg je tips die je helpen om stevig te staan en vol vertrouwen te spreken.

Module 8: Voordracht
In deze module leer je hoe je beter met spanning kunt omgaan en werk je aan je intonatie.

Module 9: Schrijf- en spreekatelier
Om meer impact te maken, slijp je in deze module je verhaal nog iets meer fijn. Je neemt je tekst mee naar het schrijf- en spreekatelier waar je juweeltjes van zinnen maakt.

Module 10: Jouw presentatie
Nu komt alles bij elkaar en mag je je presentatie met de juiste structuur, opbouw en inspiratie opnemen en insturen. Je ontvangt opbouwende feedback van een van onze coaches op jouw manier van spreken en non-verbale communicatie. Hierbij houden we rekening met de leerdoelen die je in de eerste module hebt opgesteld.

Het resultaat voor jou

Na deze training:

 • Kom je makkelijker uit je woorden voor publiek
 • Breng je krachtig een boodschap over
 • Presenteer je met meer zelfvertrouwen
 • Presenteer je in je eigen natuurlijks spreekstijl
 • Bereid je met minder tijd en energie een presentatie voor
 • Heb je een eigen presentatie voorbereid
 • Kunt je jouw publiek boeien, inspireren en aanzetten tot handelen

Trainer en persoonlijke coach

Margot studeerde Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De lessen die ze daar leerde en haar jarenlange ervaring in het onderwijs en daarna als (ceremonie)spreker, combineert ze nu met haar eigen praktijkervaring tot inspirerende trainingen op het gebied van presenteren en speechen.

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor spreken voor een groep. Ik vond dat leuk, iets vertellen en merken dat ik daar meerdere mensen tegelijk mee kon boeien of vermaken. Dat spel tussen mij en die groep. Enerzijds die spanning voelen en anderzijds die uitdaging. Als kind op de basisschool hield ik al meer spreekbeurten dan noodzakelijk;-)

Ik ging het onderwijs in. Ging van docent, tot directeur tot onderwijskundige. Totdat ik in 2012 Parlante heb opgericht. Kon ik eindelijk van spreken mijn beroep maken door verhalen te vertellen op belangrijke levensgebeurtenissen. Met name lovestories tijdens trouwceremonies. Ik merkte dat ik alles uit zo’n verhaal wilde halen en vooral inspiratie wilde meegeven. Ik wilde dat het verhaal van het bruidspaar een inspiratie was voor hun gasten. Die inspiratie, die vanuit het bruidspaar zelf kwam, zorgde voor memorabele huwelijken. Nooit hadden zij gedacht dat hun eigen verhaal eigenlijk zo mooi was.

En dat is nog steeds het streven bij elke speech die ik schrijf. Díe laag opzoeken waardoor iedereen gefascineerd en vol verwondering meegenomen wordt in het verhaal van henzelf. Uiteraard met de nodige humor, want zonder humor kan ik niet vertellen. Er zijn wel eens bruidsparen die me vooraf waarschuwen dat zij niet zo’n spectaculair verhaal te vertellen hebben. En dan begint het bij mij juist helemaal te kriebelen. Ik rust niet voordat er een waanzinnig en inspirerend verhaal op papier staat dat ik vol energie kan vertellen.

En dat is precies wat ik anderen nu ook leer. Om losse feiten of een zakelijke inhoud te transformeren in een aantrekkelijk verhaal wat goed verteld kan worden.

Specificaties

Wat je moet weten:

 • Deze training is een online training met persoonlijke begeleiding door middel van feedback via e-mail en twee live Skype- of FaceTime sessies, deze sessies zijn uit te breiden indien gewenst.
 • De prijs voor deelname is € 249,00 inclusief 21% btw, er zijn geen bijkomende kosten
 • De doorlooptijd van de training is ongeveer 8 à 9 uur
 • De training is uitsluitend in het Nederlands te volgen
 • Om deel te kunnen nemen heb je een computer of tablet met camera nodig
 • Het ontvangen van een factuur is mogelijk
 • Deze training kan ook incompany worden gegeven, klik hier
 • Het membership voor de training is 6 maanden.

Wat anderen zeggen

“Met name de persoonlijke begeleiding maakt deze training tot een succes.”

“Concreet en doeltreffend.”

“Ik wist niet dat ik zoveel verhalen bij me droeg die mijn zakelijk presentatie tot een succes maken!”

Twijfel je nog of heb je vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veel gestelde vragen. Twijfel je nog of is er nog iets niet duidelijk? Neem gerust contact op met Margot Cuppen om te sparren of deze training past bij jouw leerbehoefte of het beantwoorden van jouw vragen.

Onze andere trainingen

Pitchen vanuit een verhaal

Hoe zorg je dat je kort en krachtig je klanten, collega’s, investeerders of potentiële werkgevers meeneemt in je verhaal? Hoe maak je een goede eerste indruk? In deze online training leer je een krachtige pitch te schrijven en voor te dragen.

Speechen voor ceremoniesprekers

Hoe zorg je iedere speech opnieuw voor kippenvel? Hoe schrijf je een goed verhaal? In deze online training werk je aan je schrijf- en vertelvaardigheden zodat jij kunt schitteren met je speech. Deze training is speciaal voor ceremoniesprekers (in spe).

Photocredit: Business image created by Katemangostar – Freepik.com