Prutsen met Pitchen

Ja, ook in een niet commerciële functie moet je af en toe pitchen. Soms op linkedin, soms op een borrel van je werk waar je collega’s van andere afdelingen ontmoet en vooral ook om je eigen focus te scherpte houden.Een persoonlijke pitch geeft jouw collega’s, vrienden en relaties kort en krachtig weer waar jij voor staat. Maar hoe pitch je nu krachtig? In onze online training Pitchen vanuit een verhaal bieden we meerdere structuren aan om kort en krachtig te leren pitchen én dat mensen het ook nog eens onthouden!

Het mooiste is het als jezelf presenteren lukt in één simpele zin. Soms moet je even prutsen op een kladje, maar staat ie eenmaal strak, sta jij in elk geval nooit meer met je mond vol tanden!

In deze blog geven we je 2 structuren cadeau.

Het handigste is het om het als een formule te zien:
[Wie] + [Probleem]  + [Wat] = [Resultaat]

  • Voor wie: Voor wie levert jouw werk iets op? Voor wie maak jij het verschil
  • Probleem: Welk probleem ervaart jouw [Wie] (dat jij oplost?)
  • Wat:      Wat doe je concreet om dat probleem op te lossen
    Resultaat: Wat bereik je voor jouw [Wie]?

Maak er een zin van
Ik help [wie] die [Probleem] met [actie] zodat zij [resultaat].

Bijvoorbeeld:
“Ik help [software-experts] die [het lastig vinden hun complexe werk om te zetten in eenvoudig taalgebruik] met [het neerzetten van een logische inhoud en het verbeteren van hun presentatieskills], zodat zij [een presentatie neer kunnen zetten die anderen aanzet tot actie].”

De tweede structuur is waarschijnlijke een bekende en start met Why;-)

[Why] + [How] + [Wat] = [Resultaat]

Voorbeeld:

“Omdat goede ideeën alleen verder komen door een heldere communicatie, help ik mensen hun verhaal te structureren én aantrekkelijk te maken en coach ik hen bij het verbeteren van hun performance zodat zij gaan presenteren en spreken met impact.”

Andere net zo eenvoudige structuren vind je in de online training pitchen. In deze training krijg je ook feedback op jouw eigen pitch, zowel op je inhoud als je performance! Dus, geen GEPRUTS meer! Pitchen maar!