Zomermijmer

We zijn er! In de zomer! Misschien ben je al op zonvakantie, of ga je avontuurlijk hiken of doe je even helemaal niets. Of misschien werk je gewoon lekker door, dat kan natuurlijk ook. De zomer; halverwege het kalenderjaar; eigenlijk een prima moment voor bezinning, dromen en mijmeren.

Mijmeren over, wat ga ik de tweede helft van 2019 nog realiseren?? En wat is er de eerste helft eigenlijk allemaal gebeurd? Zelf blik ik ook terug en ik heb dan altijd even de neiging om te kijken naar wat er niet is gelukt. (Boehoe, slecht!) Ga ik dus níet doen en ik adviseer je dat ook niet doen. Dus, wat is er afgelopen jaar vooral zeker wel gelukt!! En vieren dat succes!! (en dat mag met wijn. of met champagne.)

Ha, zalig!! Genieten van alles wat is gelukt (ook al kun je maar 1 ding bedenken;-) Ik kan heel veel bedenken, maar het meest blij ben ik met dat ‘Individuele presentatiecoaching’ in het aanbod van Parlante is toegevoegd!

We slaan dus de stap over die gaat over ‘evalueren-waarom-dat-andere-niet-was-gelukt’. (Boeien, daar denken we pas weer over na wanneer het weer onze deur staat. Dan pakken we het vast anders aan.)

Vervolgens is de zomer ook vooral geschikt om te dromen. Voor je uit te staren en te dromen over nieuwe successen. Wat wens je jezelf nog toe? En droom altijd groots, groter dan je jezelf daadwerkelijk wenst. Droom en mijmer. En geniet alvast. Ik droom van nieuwe klanten in grotere bedrijven!

Ok, dan is het natuurlijk ook tijd om wat concreter te worden. Wat moet je doen om je droom realistisch te maken? Wat zijn concrete acties die je moet ondernemen? Zet ze als acties in je agenda. Ik noem even een voorbeeldje: nu eindelijk eens echt werk gaan maken van je presentatieskills;-), pssst… we hebben pas weer open plekken in de trainingen vanaf oktober… dus die kan als actie begin september: inschrijven. (dat kan hier)

Zo. Dat is dat. Alle dromen in acties weggezet..? Niet? Ok, sommige dromen mogen ook best dromen blijven hoor. Je moet tenslotte altijd iets te dromen hebben, wat moet je anders volgende zomer nog doen?

Ik wens je in elk geval voor nu een fijne zomer en een succesvol tweede helft van 2019! Proost! Ik geniet nog even met wat wijn en zon;-)

Zomergroet, Margot

 

(fotocredit: Angelique Baars, Qmusic)