Kort en krachtig je boodschap vertellen

Kom jij ook steeds vaker in situaties waarin je jezelf, jouw ideeën of jouw voorstellen moet presenteren? Gebeurt het jou dan ook dat je teveel woorden nodig hebt om uit te leggen wie je bent, waar je voor staat en wat je voor de ander kunt betekenen? Of ken je het gevoel dat je in spannende situaties maar door blijft praten, waardoor het niet lukt om je punt duidelijk te maken? Jammer! Volg de training ‘Pitchen vanuit een verhaal’ en bereik meer resultaat na het lanceren van je idee of product!

In het kort

In de online training ‘Pitchen vanuit een verhaal’ leer je hoe je kort en krachtig je klanten, collega’s, investeerders of potentiële werkgevers meeneemt in jouw verhaal. In tien stappen leer je een krachtige pitch te schrijven én voor te dragen. Op jouw eigen, onderscheidende manier. Het voordeel van deze online training is dat jij kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt én kunt rekenen op persoonlijke begeleiding.

Dit programma onderscheidt zich en is succesvol door de persoonlijke begeleiding gedurende het programma. Op elk stukje huiswerk dat je mailt krijg je feedback, op elke vraag krijg je uitgebreid antwoord, de trainers rusten pas als jij tevreden bent en een goede presentatie neerzet!

Voor wie?

Deze online training is voor iedere professional die een boodschap kort en krachtig naar voren wil brengen, bijvoorbeeld:

 • Ondernemers die hun onderneming met regelmaat pitchen
 • Werknemers die kort en krachtig een idee tijdens een vergadering willen lanceren
 • Werkzoekenden die een goede indruk willen achterlaten bij potentiële werkgevers

Programma

Deze online training bestaat uit tien modules. Iedere module bestaat uit bewezen theorie, bestaand uit tekst en video met opdrachten. Bij een aantal opdrachten ontvang je feedback van je persoonlijke coach uit het team van Parlante. Daarnaast is het mogelijk contact te hebben met je coach in de vorm van Skype- of FaceTime sessies. Kortom, een leuk en afwisselend programma. In de training werken we aan jouw pitch die je op meerdere manieren slim op kunt bouwen. Het programma ziet er als volgt uit:

Module 1: Wie ben ik?
Deze module sta jij centraal. Wie ben, wat voor soort pitch past bij jou, welke leerdoelen heb je?

Module 2: Kenmerken van een goede pitch
In deze module leer je welke pitch past bij welke situatie. Je leert doelen stellen, zodat je meer resultaat uit je pitch gaat halen.

Module 3: Pitchen vanuit drie pijlers: waarom, hoe, wat
Deze module gaat over de opbouw. Hoe gestructureerder je je pitch opbouwt, hoe beter deze te onthouden is. Voor jezelf en voor je luisteraar.

Module 4: Pitchen vanuit drie pijlers: verleden, heden, toekomst
We gaan verder met structuur en opbouw, deze module met een andere inhoud.

Module 5: Pitchen met een broodje hamburger
Deze module laat zien hoe je rationele argumenten inbouwt in je pitch om je luisteraar zo effectief mogelijk te overtuigen. De ‘hamburgertruc’ werkt hier goed bij. Deze wordt uitgebreid toegelicht hoe je hier mee werkt.

Module 6: Storytelling (deel 1)
Niets werkt zo goed bij overtuigen of beïnvloeden als een inspirerend verhaal. Hoe bouw je dat nu kort en krachtig in je pitch? Dat leer je in deze module. Deze module biedt een theoretische onderbouwing van de technieken van storytelling.

Module 7: Storytelling (deel 2)
Omdat storytelling zo uitgebreid is, besteden we er twee modules aan. Deze module gaat dieper in op de opbouw van een verhaal.

Module 8: Voordracht
Naast dat je weet hoe je een pitch kunt schrijven en opstellen, is het ook belangrijk dat je deze ook overtuigend en inspirerend kunt overbrengen. Deze module ga je aan de slag met je voordracht.

Module 9: Schrijf- en spreekatelier
Nu je een goede pitch hebt staan qua opbouw en structuur, ga je jouw pitch fijnslijpen. In deze module neem je jouw pitch mee naar het atelier en ga je zinnen ‘pimpen’ zodat ze je luisteraar positief emotioneel raken, waardoor overtuigingskracht sterker wordt.

Module 10: Jouw pitch
Nu komt alles bij elkaar en mag je je pitch met de juiste structuur, opbouw en inspiratie opnemen en insturen. Je ontvangt opbouwende feedback van een van onze coaches op jouw manier van pitchen en jouw non-verbale communicatie. Hierbij houden we rekening met de leerdoelen die je in de eerste module hebt opgesteld.

Het resultaat voor jou

Na deze training:

 • Breng je een boodschap krachtig over
 • Overtuig je beslissers in één minuut
 • Laat je een goede eerste indruk achter
 • Kun je jouw publiek boeien, inspireren en aanzetten tot handelen
 • Presenteer je in je eigen natuurlijke spreekstijl
 • Heb jij een eigen pitch voorbereid

Trainer en persoonlijke coach

Margot studeerde Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De lessen die ze daar leerde en haar jarenlange ervaring in het onderwijs en daarna als (ceremonie)spreker, combineert ze nu met haar eigen praktijkervaring tot inspirerende trainingen op het gebied van presenteren en speechen.

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor spreken voor een groep. Ik vond dat leuk, iets vertellen en merken dat ik daar meerdere mensen tegelijk mee kon boeien of vermaken. Dat spel tussen mij en die groep. Enerzijds die spanning voelen en anderzijds die uitdaging. Als kind op de basisschool hield ik al meer spreekbeurten dan noodzakelijk;-)

Ik ging het onderwijs in. Ging van docent, tot directeur tot onderwijskundige. Totdat ik in 2012 Parlante heb opgericht. Kon ik eindelijk van spreken mijn beroep maken door verhalen te vertellen op belangrijke levensgebeurtenissen. Met name lovestories tijdens trouwceremonies. Ik merkte dat ik alles uit zo’n verhaal wilde halen en vooral inspiratie wilde meegeven. Ik wilde dat het verhaal van het bruidspaar een inspiratie was voor hun gasten. Die inspiratie, die vanuit het bruidspaar zelf kwam, zorgde voor memorabele huwelijken. Nooit hadden zij gedacht dat hun eigen verhaal eigenlijk zo mooi was.

En dat is nog steeds het streven bij elke speech die ik schrijf. Díe laag opzoeken waardoor iedereen gefascineerd en vol verwondering meegenomen wordt in het verhaal van henzelf. Uiteraard met de nodige humor, want zonder humor kan ik niet vertellen. Er zijn wel eens bruidsparen die me vooraf waarschuwen dat zij niet zo’n spectaculair verhaal te vertellen hebben. En dan begint het bij mij juist helemaal te kriebelen. Ik rust niet voordat er een waanzinnig en inspirerend verhaal op papier staat dat ik vol energie kan vertellen.

En dat is precies wat ik anderen nu ook leer. Om losse feiten of een zakelijke inhoud te transformeren in een aantrekkelijk verhaal wat goed verteld kan worden.

Specificaties

Wat je moet weten:

 • Deze training is een online training met persoonlijke begeleiding door middel van feedback via e-mail en twee live Skype- of Facetime sessies, deze sessies zijn uit te breiden indien gewenst
 • De doorlooptijd is 8 á 9 uur
 • Om deel te kunnen nemen heb je een computer of tablet met camera nodig
 • De prijs voor deelname aan de training is € 249,00 inclusief 21% btw, er zijn geen bijkomende kosten
 • De training is uitsluitend in het Nederlands te volgen
 • Het ontvangen van een factuur is mogelijk
 • Deze training kan ook incompany worden gegeven, klik hier
 • Het membership voor deze training is 6 maanden.

Wat anderen zeggen

“Met name de persoonlijke begeleiding maakt deze training tot een succes.”

“Concreet en doeltreffend.”

“Ik wist niet dat ik zoveel verhalen bij me droeg die mijn zakelijk presentatie tot een succes maken!”

Twijfel je nog of heb je vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veel gestelde vragen. Twijfel je nog of is er nog iets niet duidelijk? Neem gerust contact op met Margot Cuppen om te sparren of deze training past bij jouw leerbehoefte of het beantwoorden van jouw vragen.

Onze andere trainingen

Presenteren met impact

Hoe zorg je dat mensen niet afhaken tijdens je presentatie? Hoe bouw je een sterk verhaal op en zet je het neer? In deze training leer je te boeien, overtuigen en inspireren met jouw presentatie. Op jouw eigen unieke manier zodat je zenuwen vanzelf verdwijnen.

Speechen voor ceremoniesprekers

Hoe zorg je iedere speech opnieuw voor kippenvel? Hoe schrijf je een goed verhaal? In deze online training werk je aan je schrijf- en vertelvaardigheden zodat jij kunt schitteren met je speech. Deze training is speciaal voor ceremoniesprekers (in spe).