Speechen

Geef je binnenkort een keynote presentatie of speech en wil je leren hoe je een goed verhaal schrijft? Of zijn jouw speeches vaak reproducties van feiten, maar zou je graag échte verhalen schrijven en voordragen die raken? Verhalen vanuit een andere invalshoek schrijven en vertellen zodat ze echt impact hebben?

In het kort

In de training ‘Keynote speechen’ leer je hoe je een prikkelende speech schrijft én voordraagt, op jouw eigen onderscheidende manier. Je leert hoe je je publiek meeneemt in jouw verhaal en hoe je iedere keer weer opnieuw voor kippenvel zorgt. In een paar stappen leer jij van losse feiten een verhaal met impact te schrijven én te vertellen. Deze training is gebaseerd op de nieuwste technieken op het gebied van storytelling. Het voordeel van deze training is dat je direct feedback krijgt op je speech van de trainer én van je groepsgenoten, nieuwe aangeleerde skills meteen kunt uitproberen en het verschil ervaren.

Voor wie?

Deze training is voor proefessionals die met regelmatig voor een groter publiek presenteren, keynote presentaties geven én mensen die zich storytelling eigen willen maken.

Programma

Het programma bestaat uit 3 componenten:

Storytelling

Hoe bouw je een goed verhaal op; aan welke voorwaarden dient een goed verhaal te voldoen? Welke verhaalingrediënten voeg je toe?

Schrijven

Hoe pimp je jouw zinnen zodat je die gevoelige snaar kan raken? Hoe maak je rake oneliners? Hoe zorg je met jouw tekst voor impact?

Voordracht

Na een mooie tekst is het ook fijn als je die authentiek en geloofwaardig kan overbrengen. Dus we oefenen gedurende het programma steeds met eigen performance.

Het resultaat voor jou

 

Na deze training:

  • Schrijf en vertel je een goed verhaal, zowel inhoudelijk als qua structuur
  • Kun je jouw publiek boeien en inspireren
  • Kom je beter tot je recht als spreker door jezelf vanuit je eigen kracht boeiend neer te zetten
  • Presenteer je in een persoonlijk stijl die bij je past.

 

Praktische details

Duur: 1 dagdeel of 1 dag(aanbevolen!)

Tarief**: € 495,00 pp.

Groepsgrootte: 4 – 8 personen

**Tarieven zijn excl. 21%BTW en excl evt arrangements/accommodatiekosten.

Trainer en persoonlijke coach

Margot studeerde Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De lessen die ze daar leerde en haar jarenlange ervaring in het onderwijs en daarna als (ceremonie)spreker, combineert ze nu met haar eigen praktijkervaring tot inspirerende trainingen op het gebied van presenteren en speechen.

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor spreken voor een groep. Ik vond dat leuk, iets vertellen en merken dat ik daar meerdere mensen tegelijk mee kon boeien of vermaken. Dat spel tussen mij en die groep. Enerzijds die spanning voelen en anderzijds die uitdaging. Als kind op de basisschool hield ik al meer spreekbeurten dan noodzakelijk;-)

Ik ging het onderwijs in. Ging van docent, tot directeur tot onderwijskundige. Totdat ik in 2012 Parlante heb opgericht. Kon ik eindelijk van spreken mijn beroep maken door verhalen te vertellen op belangrijke levensgebeurtenissen. Met name lovestories tijdens trouwceremonies. Ik merkte dat ik alles uit zo’n verhaal wilde halen en vooral inspiratie wilde meegeven. Ik wilde dat het verhaal van het bruidspaar een inspiratie was voor hun gasten. Die inspiratie, die vanuit het bruidspaar zelf kwam, zorgde voor memorabele huwelijken. Nooit hadden zij gedacht dat hun eigen verhaal eigenlijk zo mooi was.

En dat is nog steeds het streven bij elke speech die ik schrijf. Díe laag opzoeken waardoor iedereen gefascineerd en vol verwondering meegenomen wordt in het verhaal van henzelf. Uiteraard met de nodige humor, want zonder humor kan ik niet vertellen. Er zijn wel eens bruidsparen die me vooraf waarschuwen dat zij niet zo’n spectaculair verhaal te vertellen hebben. En dan begint het bij mij juist helemaal te kriebelen. Ik rust niet voordat er een waanzinnig en inspirerend verhaal op papier staat dat ik vol energie kan vertellen.

En dat is precies wat ik anderen nu ook leer. Om losse feiten of een zakelijke inhoud te transformeren in een aantrekkelijk verhaal wat goed verteld kan worden.