Incompany trainen: Presenteren met impact

Heb je als afdeling of organisatie een gezamenlijke opleidingsbehoefte m.b.t. presenteren? Wil je in één keer iedereen op hetzelfde kennisniveau brengen? Ben je op zoek naar een training die precies past bij jouw vraag en behoeften? Alle trainingen van Parlante zijn op maat te maken, en dus aan te passen aan jouw specifieke vraag.

In het kort

In de training ‘Presenteren met impact’ leer jij jouw klanten of collega’s boeien, overtuigen en inspireren met jouw verhaal. In twee dagen leer je om een verhaal slim op te bouwen en krachtig over te brengen richting je publiek. Op jouw eigen, onderscheidende manier zodat je zenuwen vanzelf verdwijnen. Het voordeel van deze training is dat je direct feedback krijgt op je presenteerskills van de trainer én van je groepsgenoten, nieuwe aangeleerde skills meteen kunt uitproberen en het verschil ervaren.

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die regelmatig voor een groep een presentatie geeft of tijdens een vergadering of bespreking ideeën of voorstellen moet presenteren.

Programma

 

Het programma bestaat uit 3 componenten:

1 Opbouw presentatie

2 Inhoud

3 Voordracht

 

De vorm van je presentatie volgt uit het thema en het doel van je presentatie. Belangrijk dat je vooraf weet waarom je gaat presenteren, wat je gaat presenteren en wat je wilt bereiken met je presentatie. Zonder vooraf opgesteld doel geen resultaat.

De wijze van presenteren pas je aan aan je publiek. Het is van belang dat je je toehoorders kent en dat je je in hen verdiept. De inhoud stem je af op je doelgroep.

Bij de inhoud van een presentatie creëer je impact wanneer je kunt boeien. Een heel goede manier hiervoor is storytelling. Graag laten we je kennis maken met de technieken van storytelling;

Inhoud en opbouw brengen pas echt resultaat wanneer je het ook nog sterk kunt overbrengen. We leren je authentiek en vol vertrouwen spreken.

Het resultaat voor jou

 

Na deze training:

  • Kom je makkelijker uit je woorden voor publiek
  • Breng je krachtig een boodschap over
  • Presenteer je met meer zelfvertrouwen
  • Presenteer je in een persoonlijk stijl die bij je past
  • Bereid je met minder tijd en energie een presentatie voor
  • Heb je een eigen presentatie voorbereid
  • Kunt je jouw publiek boeien, inspireren en aanzetten tot handelen

Praktische details

Duur: 1 dag of 2 dagen

Tarief incompany* : 1 dag: € 2.975    2 dagen: € 4.995

Tarief open inschrijving*: 1 dag: € 495,00 pp.  2 dagen: € 895,00 pp. ZZP-ers ontvangen een reductie van 100 euro per inschrijving.

Groepsgrootte: 4 personen

Data open inschrijvingen: 
1 dag

 

22 oktober

7 november

19 december 

2 dagen

 

24 – 25 oktober

21 – 22 november

12 – 13 december 

*Tarieven zijn excl. 21% BTW en excl. accommodatie/arrangementskosten.

Bel gerust voor meer info, we staan graag voor je klaar!

Of stuur een bericht, we antwoorden snel en altijd binnen 2 werkdagen!

Voor- en achternaam (verplicht)

Organisatie (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Jouw bericht

Trainer en persoonlijke coach

Margot studeerde Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De lessen die ze daar leerde en haar jarenlange ervaring in het onderwijs en daarna als (ceremonie)spreker, combineert ze nu met haar eigen praktijkervaring tot inspirerende trainingen op het gebied van presenteren en speechen.

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor spreken voor een groep. Ik vond dat leuk, iets vertellen en merken dat ik daar meerdere mensen tegelijk mee kon boeien of vermaken. Dat spel tussen mij en die groep. Enerzijds die spanning voelen en anderzijds die uitdaging. Als kind op de basisschool hield ik al meer spreekbeurten dan noodzakelijk;-)

Ik ging het onderwijs in. Ging van docent, tot directeur tot onderwijskundige. Totdat ik in 2012 Parlante heb opgericht. Kon ik eindelijk van spreken mijn beroep maken door verhalen te vertellen op belangrijke levensgebeurtenissen. Met name lovestories tijdens trouwceremonies. Ik merkte dat ik alles uit zo’n verhaal wilde halen en vooral inspiratie wilde meegeven. Ik wilde dat het verhaal van het bruidspaar een inspiratie was voor hun gasten. Die inspiratie, die vanuit het bruidspaar zelf kwam, zorgde voor memorabele huwelijken. Nooit hadden zij gedacht dat hun eigen verhaal eigenlijk zo mooi was.

En dat is nog steeds het streven bij elke speech die ik schrijf. Díe laag opzoeken waardoor iedereen gefascineerd en vol verwondering meegenomen wordt in het verhaal van henzelf. Uiteraard met de nodige humor, want zonder humor kan ik niet vertellen. Er zijn wel eens bruidsparen die me vooraf waarschuwen dat zij niet zo’n spectaculair verhaal te vertellen hebben. En dan begint het bij mij juist helemaal te kriebelen. Ik rust niet voordat er een waanzinnig en inspirerend verhaal op papier staat dat ik vol energie kan vertellen.

En dat is precies wat ik anderen nu ook leer. Om losse feiten of een zakelijke inhoud te transformeren in een aantrekkelijk verhaal wat goed verteld kan worden.